my story

nice to meet you

Als kind was Ankie al gepassioneerd van alles dat met make-up en skincare producten te maken had. Familie en vriendinnen hebben menigmaal als 'model' gediend. De ene keer viel het resultaat beter mee dan de andere keer, zo kreeg Ankie het bijvoorbeeld voor elkaar om nagellak als 'blush' op de wangen aan te brengen bij haar jongere zus. Maar over het algemeen werden de 'modellen' goed verzorgd, daar zorgde Ankie's moeder wel voor die met veel plezier de  producten klaar lag en zo nodig ervoor zorgde dat men weer netjes de deur uit kon gaan. 

 

Als tiener, student en later werkzaam in het bedrijfsleven, bleven make-up en skincare een grote passie van Ankie en werd er hier volop mee 'geëxperimenteerd'. Bovendien kreeg Ankie zowel van bekenden als onbekenden steeds vaker de vraag naar tips en tricks in het kader van make-up en skincare producten en de toepassing ervan.

 

Dat smaakte naar meer waarop Ankie besloot om naast haar fulltime baan een avondopleiding tot allround make-up artist te volgen en nadien nog de avondopleiding schoonheidszorgen hieraan vast te koppelen. Deze laatste opleiding bleek een mooie aanvulling voor een make-up artist te zijn. Een goede kennis van de huid speelt namelijk een belangrijke rol bij het geven van het juiste make-up advies aan de klant. Iemand met een droge huid heeft namelijk andere noden dan iemand met een vette huid en hoewel men er niet meteen aan zou denken dient een make-up artist ook met de huidconditie rekening te houden.

 

De naam NOVAE heeft voor Ankie meerdere betekenissen: enerzijds is NOVAE een verwijzing naar het allerliefste, leukste en mooiste meisje, namelijk petekindje Nova. Anderzijds is Nova een ster die door een plotselinge uitbarsting sterker en helderder is geworden. Voor deze uitbarsting leek deze ster onzichtbaar waardoor het lijkt alsof er na de uitbarsting een nieuwe ster is ontstaan. Last but not least is NOVAE het meervoud van Nova en heeft het in het Latijns de betekenis 'nieuw'.

Naar de make-up en skincare vertaald vindt Ankie het belangrijk om iedere klant, jong of oud, met of zonder huidprobleem, van een frisse mooie make-up cq. huid te kunnen voorzien, men (terug) te laten stralen door ieders specifieke troeven te accentueren en de minpuntjes te camoufleren.

 

Tijdens de uitoefening van make-up en skincare behandelingen voelt Ankie zich helemaal in haar element en hoopt Ankie van harte om de passie die ze heeft voor de cosmeticasector aan u te mogen overmaken tijdens een make-up sessie, workshop of skincare verzorging. 

 

Vergeet zeker niet om de Facebookpagina van NOVAE Make-Up artist te liken want er zullen geregeld tips & tricks de revue passeren!